CLASSIFICACIÓ DE MATERIALS EDUCATIUS



Bon inici de setmana pedagogues i pedagogs! 


Hui l'entrada del blogg és sobre els materials educatius i la seua classificació. Allà anem!
Resultado de imagen de gifs material escolar

És considerat material educatiu tot aquell que té una funció o finalitat pedagògica, és a dir, educativa. Aquests tenen l'objectiu d'ajudar a l'adquisició o la transmissió de continguts. També són una ferramenta que permet el desenvolupament de la imaginació, per tant, del pensament crític.

Totes aquelles metodologies utilitzades a l'aula es duen a terme a través de recursos i materials, siguen tangibles o digitals. És considerat també un material educatiu la parla, una gran transmissió de coneixements i valors.


Creiem que amb una classificació de dues opcions podem englobar i diferenciar més fàcilment aquests. Ja que, si ens posem a diferenciar-los amb més apartats, uns poden estar dins d'altres, i per tant, seria un caos.

Dins l'apartat dels materials clàssics, podríem trobar tots aquells materials que hem i s'han utilitzat al llarg dels anys dins les institucions educatives. Ens podem trobar sobretot amb materials tangibles, impresos, i amb un ús exclusiu.
Imagen relacionada

Per altra banda, els materials digitals són aquells que sobretot estan en la xarxa, la web, és a dir, l'internet. Són els que estan en ple auge i desenvolupament per millorar, progressar i traure el millor rendiment d'ells. Solen captar més l'atenció dels i les alumnes per la seua innovació i creativitat.

Resultado de imagen de materiales educativos digitales

Cal destacar que no ens oblidem del gran recurs educatiu que és l'aula o els espais dels quals disposem al nostre abast, com per exemple el pati del centre, el mobiliari de l'aula, els museus, el medi ambient, etc.

Imagen relacionada

La classificació que nosaltres proposem és la següent:

CLÀSSICS
DIGITALS
Llibres de text
Pissarra
Punxó  i cortxo
Plastilina
Argila (arcilla)
Materials naturals (fulles d’arbre)
Matalassos
Àbac
Mapamundi
Murals
Ninots
Diccionari
Bíblia
Folis 
Bolígrafs/llapisseres
Cartolines
Pintures (de mans, aquarel·les...)
Tisores
Compàs
Calculadora
Regla/Cartabó
Ceres

Power point/prezzi
Projector
Pissarra digital
Ordinador de taula i portàtil
Taula de llums
Apps de mòbil
Kahoot
Pel·lícules/vídeos/imatges
Revistes on-line
Llibres electrònics
Tablets
Bloggs




↣ Si sabeu d'algun altre material per poder afegir a la nostra classificació, ens ho poden deixar als comentaris. Entre tots podem aportar i millorar l'educació i el coneixement. Salutacions i bona setmana !!

Comentarios

Entradas populares de este blog

RECURSOS EDUCATIUS PER A ALUMNES AMB NEE

PREVENCIÓ SOBRE L'ÚS ABUSIU DE LES TIC

TASQUES ESCOLARS