ORGANITZACIÓ DE L'ESPAI DE LES ESCOLES FILANDESES

Bona setmana, pedagogs i pedagogues!

En l'entrada de hui anem a parlar sobre l'organització dels espais de les escoles, concretament de l'exitós sistema educatiu que existeix a Finlàndia.

Finlàndia és un país molt reconegut per la seua educació. Es tracta del quart país que més diners inverteix en matèria d'educació, ja que el govern la considera com un dels drets fonamentals. Els docents finlandesos es caracteritzen pel seu prestigi, són una figura de gran autoritat dins dels centres educatius i en tota la societat.

L'educació es basa en un sistema d'ensenyament personalitzat, on s'intervé en el procés d'aprenentatge de cada alumne, fent èmfasi en les debilitats i dificultats de cada un d'ells, amb l'objectiu de diagnosticar a temps els problemes i respectar el ritme d'aprenentatge de cada alumne.

Aquest sistema educatiu el podem veure reflectit en Saunalahti Unified School, una de les escoles finlandeses més reconegudes i que representa l'esperit d'aprendre. Un aspecte a destacar, és el seu interés per crear una ensenyança multifacètica, formada per una comunitat activa. 


En aquesta escola, tenen molt en compte la llum interior dels seus espais, per tal de transmetre un ambient de confiança per a potenciar l'aprenentatge i convertir l'experiència en moments inoblidables. Podem destacar l'ampliació de l'entorn d'aprenentatge, així com el treball en comunitats. 


A més, deixen de banda les aules tancades per a convertir-les en espais polivalents que poden estar dividits per algunes parets de vidre. En aquests espais trobarem pufs i butaques eliminant així els pupitres, amb la finalitat d'oferir flexibilitat, moviment, llibertat i adaptabilitat. 


Ací vos deixem un parell d'imatges perquè pugueu comprovar l'èxit d'aquesta educació. 








És important destacar que aquesta escola està estructurada de manera que emfatitza en les noves formes d'aprenentatge, sobretot donant-li importància a l'art i l'educació física, les quals tindran un espai privilegiat en l'escola. Aquesta escola el que pretén quant a l'organització dels espais és que els alumnes els utilitzen de manera oberta i heterodoxa per tal d'obtindre un aprenentatge significatiu. Així mateix, els patis estan dividits per àrees de tal forma que els alumnes de diferents edats se senten còmodes i segurs.



Per a més informació podeu consultar la pàgina web de l'escola: https://www.espoo.fi/fi-FI/Kasvatus_ja_opetus/Perusopetus/Peruskoulut/Yhtenaiset_peruskoulut/Saunalahden_koulu


Comentarios

Entradas populares de este blog

RECURSOS EDUCATIUS PER A ALUMNES AMB NEE

PREVENCIÓ SOBRE L'ÚS ABUSIU DE LES TIC

TASQUES ESCOLARS