QUÈ ÉS EL JOTACLIC?

Bon dia pedagogs i pedagogues!

En l’entrada de hui anem a parlar de Jotaclic. Al igual que vam veure en l’entrada sobre les webqüest, jotaclic és un programa creat per Francesc Busquet Burguera que va dirigit cap a altres professors, els quals poden crear encreuats i exercicis d’associació. 

Un aspecte positiu a destacar és que allò que els professors creen en jotaclic és compartit amb altres docents, els qui poden adquirir les activitats per a realitzar en els seus alumnes. Així mateix, la creació de les activitats és tant fàcil que els docents no necessiten de coneixements informàtics. Però com a inconvenient, podem dir que normalment són activitats de preguntes tancades. A més, aquest programa s’utilitza com activitats de racó, dirigides cap a primària i secundaria. 


Ací podeu veure com és aquest recurs tecnològic:




L'activitat que hem escollit per analitzar s’anomena “Els oficis” i esta creada per Maria Ciurana Fortuny, enfocat a nivell educatiu d’infantil. La llengua en el que esta fet aquest projecte és en català, i té per objectiu treballar els oficis i aprendre vocabulari relacionat. Aquest materials ens pareix un materials útil perquè es treball principalment la temàtica i a més, les seqüències, els números i les lletres. Així mateix, és un material lúdic amb el qual els alumnes aprenen divertint-se, ja que és llamatiu i curiós. El material ofereix la possibilitat d’ordenar, descriure, d’escoltar, d’associar parelles i seguir seqüències.








Per a concloure aquesta entrada, creguem que jotaclic és una ferramenta molt útil per a tots aquells docents que volen fer l’ensenyament més lúdic per aconseguir un aprenentatge més significatiu. No obstant això, podem dir que pel que hem vist pensem que les seqüències didàctiques que hi ha a jotaclic en general tendeixen a ser de classe frontal passades en l’explicació de l’exercici. Per tant, seria interessant que l’alumnat elabori els encreuats, per tal d’obtindre un aprenentatge basat.

Ús deixe'm l'enllaç link d'aquest recurs educatiu: https://clic.xtec.cat/repo/index.html?lang=es&title=els%20oficis 

Comentarios

Entradas populares de este blog

RECURSOS EDUCATIUS PER A ALUMNES AMB NEE

PREVENCIÓ SOBRE L'ÚS ABUSIU DE LES TIC

TASQUES ESCOLARS