ANÀLISI D'UN MATERIAL DIDÀCTIC


Bon dia pedagogs i pedagogues!!

El treball que hem realitzat aquesta setmana a classe ha estat basat en l'anàlisi d'un material, i la nostra elecció ha sigut Cultura y migraciones, “propuestas didácticas para una mirada al mundo en movimiento”.


Aquest material, pot ser utilitzat en diferents espais de l’escola i associat a diferents matèries, per a treballar en les aules escolars iberoamericanes, sobretot per aquelles que tinguen com a eix fonamental la temàtica migratoria. Està pensat per a que es puga treballar amb alumnes de diferents edats, entre 10 anys i 16 anys i de diferents procedències. 


El propòsit del material és convidar al professorat i a l’alumnat a conèixer les possibilitats dels moviments migratoris, oferint així una reflexió sobre la realitat, la qual aconseguirem per mitjà d’una sèrie d’activitats on es plantejaran a partir de quadres artístics. El material sobre el qual estem treballant és una guia per al professorat que naix com a resposta per erradicar els llibres de text, i donar visibilitat a aquells col·lectius més desfavorits. 

La finalitat d’aquest material és donar a conèixer i reflexionar els problemes que presenten la immigració per tal d'assabentar-se tot el que comporta, com per exemple els seus efectes socials i la mobilitat humana, ja que vivim en un món on existeix la diferència de classes socials, de riquesa, i de gènere, raça o religió. 

Aquest material el podem trobar disponible en una versió digital del catàleg en la següent direcció: http://www.oei.es/catalogoartistas/index.php. A més, conté un CD de la guia didàctica, on es té accés a totes les obres; peces musicals, audiovisual, textos i imatges. 
Les activitats proposades estan basades entorn a diverses pintures, i són de caràcter obert. A continuació us mostrem les obres junt amb els seus artistes, de caràcter migratori. 



↠ Arredondo, G., García Goncet, D., Araneda, C., Díaz, M. I., & Thiermann, M. (2011). Cultura y migraciones. "Propuestas didácticas para una mirada al mundo en movimiento". Madrid, España: Secretaría General de la OEI.

Comentarios

Entradas populares de este blog

RECURSOS EDUCATIUS PER A ALUMNES AMB NEE

PREVENCIÓ SOBRE L'ÚS ABUSIU DE LES TIC

TASQUES ESCOLARS