ELABORACIÓ D'UN MATERIAL

Hola pedagogs i pedagogues!!

A l'entrada de hui parlarem sobre el treball que hem realitzat a classe les últimes setmanes: ELABORACIÓ D'UN MATERIAL. 

El nostre material segueix la temàtica dels animals, concretament els animals de La Safor. En ell, tenim com a objectiu que l'alumnat de tercer d'educació primària coneguen la nostra fauna; la varietat d'animals que ens envolta, com s'alimenten, de quins colors és el seu pelatge, si són marins o terrestres, etc. 

A partir de diversos materials plantejats, oferim al professorat un dossier amb tota mena d'activitats, de caràcter obert, per poder treballar-los amb els xiquets i les xiquetes. Entre aquestes activitats, trobem un conte, excursions, i fins i tot, un carnaval on farem les nostres disfresses... QUE DIVERTIT!  

Resultado de imagen de gif fiesta

La creació del material constarà de  dos parts. En primer lloc, un dossier dirigit cap a l'alumnat, el qual estarà enfocat com una guia didàctica, en la que comencem proposant una sèrie de materials tangibles, que utilitzarem per realitzar les activitats.  En segon lloc, un dossier per al professor on trobarem propostes d'activitats per a realitzar amb els nostres alumnes, així com la informació sobre els animals a treballar; com és el seu pelatge, a quina família pertanyen, de què s'alimenten, etc. 

Un dels nostres objectius és fomentar el treball en grup de l'alumnat, per això hem proposat diverses activitats cooperatives, per tal que l'alumnat aprenga de forma conjunta i dinàmica sobre la nostra temàtica presentada; els animals de La Safor. 

Com bé expliquem al dossier, el paper del professor o professora serà de guia, ja que serà ell o ella qui proporcione els coneixements bàsics a l'alumnat, i els facilitarà les eines per a la realització de les activitats, però seran els xiquets i les xiquetes els propis protagonistes del seu aprenentatge. 

Hem volgut enfocar el nostre programa de manera molt activa, ja que ens agradaria que resultara d'interés per a l'alumnat al qual va dirigit, i que millor manera que fer-los moure!!  



Comentarios

Entradas populares de este blog

RECURSOS EDUCATIUS PER A ALUMNES AMB NEE

PREVENCIÓ SOBRE L'ÚS ABUSIU DE LES TIC

TASQUES ESCOLARS