ERASMUS+


Hola hola pedagogs i pedagogues!! 

L'entrada d'avui, com haureu pogut comprovar al títol, és una mica diferent del contingut que exposem al nostre blog, ja que anem a contar-vos l'experiència Erasmus+ de primera mà. Àngels Ferrer, una de les components del nostre grup de treball, ha pogut gaudir d'aquesta enriquidora experiència a Itàlia, concretament a la ciutat de Bologna


Són molts els avantatges que et proporciona estar vivint, a la vegada que estudiant, a un altre país durant una temporada; aprens un nou idioma, coneixes gent de totes les cultures, fas amistats de moltes parts del món, aprens a conviure fora de la teua zona de confort, coneixes una nova universitat, i per tant, et relaciones amb nous companys i companyes. T’independitzaràs, despertaràs el teu esperit viatger, però sobretot, viuràs una de les millors experiències de la teua vida. 

Com a curiositat... sabíeu que l'Alma Mater Studiorum Università di Bologna és considerada la universitat més antiga del món occidental, fundada l'any 1088? 

En l'actualitat, és una de les universitats més grans i prestigioses d'Europa, oferint un ampli catàleg d'estudis, des de l'humanisme fins a les ciències pures, fent una passada pel cine i les arts. 

A més, la Universitat ofereix cursos gratuïts als estudiants d'intercanvi per aprendre la llengua italiana. Aquests cursets tenen una duració trimestral, i les places són molt limitades. La nostra companya, que va poder assistir a un d'ells des d'octubre fins a desembre, ens conta que és una gran oportunitat per aprendre la llengua. A més, si passes la prova final obtens un títol acreditatiu del nivell al qual t'has presentat. 
Resultado de imagen de alma mater studiorum - università di bologna
La nostra companya, a més, va tenir la sort de poder visitar diverses escoles del territori italià, i malgrat que en la majoria d'elles el mobiliari és fixe, tradicional i s'hauria de renovar, un fet positiu és que a aquest país predomina en gran mesura l'escola pública, i per tant poden accedir a ella tots els xiquets i xiquetes. 

Tanmateix, hi ha una gran diferència entre les escoles d'educació primària i les escoles d'educació infantil, anomenades Scuola Nido, moltes d'elles de caràcter públic. Un fet a destacar és la metodologia que segueixen en aquestes, de caràcter obert, exploratori. Els xiquets i xiquetes acostumen a seure's a terra per jugar, i també ho fan les docents. Les taules i cadires que es troben generalment a les aules fomenten la participació en grup, i la realització de tallers.


 Resultado de imagen de scuola nido
↠Imatge obtinguda del periòdic italià PalermoToday. 

A més a més, la premsa es fa ressò de què la nostra Universitat destaca al programa Erasmus per dos motius: 

1. La Universitat de València és la tercera institució europea en recepció d’estudiants internacionals. Segons el propi centre, aquest any més de 2500 alumnes passaran per la universitat per a cursar un grau o postgrau en alguna de les facultats del seu campus. 

2. La Universitat de València es consolida com la institució acadèmica espanyola amb major nombre d’estudiants amb discapacitat que es mouen a l’estranger per un període baix el programa Erasmus. Segons el responsable del Servei de Relacions Internacionals i Cooperació de la UV, Carlos Pomer, “la Universitat du a terme diferents accions per a promoure l’equitat i la inclusió social en el programa Erasmus+ facilitant l’accés de participants procedents d’entorns desfavorits i amb menys oportunitats.” 
↠Monrabal, N. (2019, 3 septiembre). La Universitat de València se consolida como 'destino Erasmus. Levante, el Mercantil Valenciano. 
Recuperat de: https://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2019/09/03/universitat-valencia-consolida-destino-erasmus/1917609.html

↠ Redacción. (2018, 9 julio). La Universitat de València, líder en estudiantes Erasmus con discapacidad. La Vanguardia. 
Recuperat de:  https://www.lavanguardia.com/local/valencia/20180709/45791421805/la-universitat-de-valencia-lider-en-estudiantes-erasmus-con-discapacidad.html

Comentarios

Entradas populares de este blog

RECURSOS EDUCATIUS PER A ALUMNES AMB NEE

PREVENCIÓ SOBRE L'ÚS ABUSIU DE LES TIC

TASQUES ESCOLARS